Omgeving en Activiteiten bij de Orvelter Hof

In de omgeving van groepsaccommodatie Orvelter Hof valt veel te beleven. U kunt genieten van de prachtige natuur rondom Orvelte en Witteveen, fietsen door de bossen, slenteren over de heide met z’n mooie vennetjes of rondkijken in de mooie dorpjes rondom Orvelter Hof. Alle slaapkamers in Orvelter Hof hebben de naam van een dorp in de buurt, welke de moeite waard zijn om te bezoeken. Verder zijn er veel leuke attracties voor de kinderen, zowel binnen als buiten.

Er vallen veel activiteiten te organiseren bij de Orvelter Hof. We werken hierbij samen met een professionele organisatie die de activiteiten begeleidt en uitvoert. 

Activiteitenlijst 

Er zijn nog veel meer activiteiten te organiseren die allemaal professioneel worden begeleidt door onze partner. de activiteitenlijst biedt een volledige uitleg.

 

Eropuit met kinderen

De omgeving van groepsaccommodatie Orvelter Hof is ook leuk voor kinderen. Vanuit groepsaccommodatie kunt u een tal van leuke en leerzame activiteiten ondernemen met uw (jonge) kinderen.

Zoo Bizar
Zoo Bizar is een mini dierentuin in een oude saksische boerderij in Orvelte. Het is het kleinste Zoo van Nederland en misschien zelfs van Europa. Op originele wijze zijn er verschillende kleine diersoorten.
Het houten pad van Theodoor
Het houten pad van Theodoor is niet alleen een verhaal over een avontuurlijk varkentje. Het houten pad bestaat echt! In het begin is het pad makkelijk begaanbaar. Verderop moet je oppassen!
Weekendvoordeelkaart Orvelte
Weekendvoordeelkaart Orvelte. Dit is een mooie manier om een aantal verschillende attracties te bezoeken in Orvelte. Klikt u op de link voor meer informatie.
Boomkroonpad
Wandel door de toppen van de bomen van het boomkroonpad. En voor kinderen met hoogtevrees…. valt het allemaal best mee.
Hunebedcentrum van Borger
In het hunebedcentrum van Borger neemt de het kleine hunebedbouwertje Oek uw kinderen mee naar een tijd die meer dan 5000 jaar achter ons ligt. Uw kinderen hebben er weer een vriendje bij.
Ellerd en Brammert
Ellerd en Brammert openluchtmuseum. In dit museum, gelegen achter het Orvelterveld herleeft het verleden van Drenthe op een speelse manier. Je vind hier een plaggenhut, een Saksische boerderij, een tolhuis, een schooltje en zelfs een gevangenis.
De Drentse Koe
De Drentse Koe is een echt boerenbedrijf in Ruinerwold waar kinderen heerlijk buiten kunnen spelen, rondrijden op trekkertjes, dieren aaien, springen en klimmen in de grote speeltuin of boerenbiljarten.
Wildlands
Ga op ontdekkingsreis in de mooiste dierentuin van de Benelux en beleef een dag vol dieren, spektakel en avontuur in Wildlands te Emmen.
Gevangenismuseum Veenhuizen
Een kijkje in Gevangenismuseum Veenhuizen is zeker geen straf. Leuk en leerzaam voor kinderen én volwassenen.
Plopsaland
Plopsaland in Coevorden: een dag vol theater, spektakel en entertainment. En daarnaast nog lekker spelen. Met name geschikt voor kinderen in de basisschool leeftijd.
Zwembaden in de buurt
Overdekte zwembaden in de buurt van de Orvelter Hof: De Bonte Wever in Assen, Aquarena in Emmen, De Peppel in Beilen.

Spannend en sportief

Er zijn spannende en sportieve activiteiten in de omgeving te doen. Voor de stoer durfallen, vaders die weer even kind willen zijn en kinderen die willen laten zien wat ze kunnen, zijn er in de buurt van onze groepsaccommodatie de volgende mogelijkheden.

Voor speciale groepsactiviteiten werken we samen met JP activiteiten. Een aanbieder met veel sport, spel, denk en actie spellen geschikt voor elke groep. 

 

Pitch en Putt

Lekker ontspannen een (golf)balletje slaan op de 9 of 18 holes Pitch & Putt baan. De Pitch en Putt baan ligt op 100 meter afstand vanaf Orvelter Hof. Voor de kinderen is er tevens een indoorspeeltuin aanwezig. Voor groepen hebben we kortingsvouchers die verkregen kunnen worden op aanvraag. 

 

Moordspel in het pittoreske Orvelte
Moordspel in het pittoreske Orvelte, speel dit spannende spel met uw familie, vriendengroep of  als bedrijfsuitje! Ga op zoek naar de moordenaar met als decor het schilderachtige Orvelte…Na zonsondergang gaan de deelnemers op pad met een tablet of telefoon en een lijst met verdachten. Aan de hand van de kaart op de tablet zoeken de deelnemers de weg door de schemerige straatjes van het schilderachtige Orvelte. Daarbij worden zoveel mogelijk aanwijzingen gezocht, hints verzameld en getuigen omgekocht om de moordenaar te ontmaskeren die verantwoordelijk is voor de dood van diverse toeristen.
Huureendjes
Huureendjes: Huur een eendje en geniet van het Drentse landschap en de gezellige dorpen. Rijdend over de mooiste slingerwegen komt u tot rust. Bij mooi weer gaat het dak er natuurlijk af! Onderweg kunt u genieten van een picknickmand met eigengemaakt brood. Ook kunt u de tocht combineren met andere activiteiten, zoals country golf, een gps-wandelspeurtocht of een bezoek aan het hunebedmuseum.
JP Activiteiten

De professionele opgezette activiteiten die JP activiteiten aanbiedt zijn een wenselijke toevoeging voor elke groep.

activiteitenlijst 

 

Het Drents Kwartiertje
Het Drents Kwartiertje: Het Drents kwartiertje verzorgt groepsuitjes van A tot Z! Een groepsuitje kan bestaan uit verschillende activiteiten zoals bijvoorbeeld solex en tuktuk rijden, bamboestieken of een creatieve workshop schilderen. Kijk gerust eens verder op onze website en ontdek de mogelijkheden voor een geslaagd groepsuitje bij Het Drents kwartiertje in hartje Drenthe.

Natuur en historie

Lekker er op uit in de natuur. Op zoek naar sporen uit het verleden? Drenthe staat bekend om zijn mooie natuur. Dus gegarandeerd urenlang fiets- of wandelplezier op het Dwingelderveld, Orvelterzand, Mantingerzand of Sleenerzand met zijn natuurlijk zwemplas De Kibbelkoele. Of bijvoorbeeld in Boswachterij Elp met de evenzo mooie Ieberenplas. En dan heeft Drenthe natuurlijk ook nog de Hunebedden en de kleine en vele gezellige (brink)dorpjes. In museumdorp Orvelte maakt u kennis met “vervlogen tijden”

Monumentendorp Orvelte
Ervaar hoe het leven vroeger was in monumentendorp Orvelte, met zijn prachtige oude Saksische rietgedekte boerderijen, klinkerweggetjes, musea, oude ambachten, leuke attracites, winkeltjes en restaurants. Absoluut de moeite waard om te bezoeken.
Oer ’t Veld Route
Een bezoek aan Orvelte is niet compleet als je het omliggende landschap niet hebt gezien. Zoals het dorp Orvelte zelf model staat voor het Drentse esdorp anno 1900, zo laat de omgeving het landschap uit die tijd zien. Weitjes, hooilanden, essen, houtwallen, heide en bossen zijn van oudsher nauw verbonden met het dorp. Deze gemarkeerde wandelroute (Oer ’t Veld Route) geeft daarvan een goede indruk. Download hier de route. Voor het bezoeken van diverse attracties is er de weekendvoordeelkaart ontwikkeld.
Herinneringscentrum Kamp Westerbork
In het museum van Herinneringscentrum Kamp Westerbork wordt over het leven van slachtoffers en overlevenden van het kamp verteld. Persoonlijke verhalen in tentoonstellingen en films maken het verhaal van kamp Westerbork ook voor kinderen toegankelijk.
Mantingerzand
Natuurgebied ‘Mantingerzand’ bestaat uit een afwisselend landschap van velden, bos, heide en leuke dorpjes. Een heerlijke plek om te gaan fietsen, wandelen, of ……. van de rust genieten, die hier nog volop aanwezig is.
Nationaal Park Dwingelderveld
Nationaal Park Dwingelderveld is een schitterend, uniek gebied. Uniek omdat het ’t grootste aaneengesloten natte heidegebied is van West-Europa. Schitterend, want u vindt er zacht glooiende heidevelden met plassen en vennetjes, bos, en stuifzand. In de omringende schilderachtige esdorpen zoals Ruinen en Dwingeloo is de cultuurhistorie van pakweg een eeuw geleden nog tastbaar aanwezig…
wandel- en fietsroutes
Nog meer mooie wandel- en fietsroutes kunt u via de volgende links downloaden: Fietsroute Orvelte en de bossen van Midden Drenthe (35 km), Fietsroute Orvelte (26 of 46 km), Wandelroute Orvelte – Orvelterzand (8 km), Wandelroute Mantingerzand (4, 4.5 en 12 km), Wandelroute Dassenpad (3.5 km), Wandelroute Scharreveld Westerbork (4.5 of 8.5 km), Fietsroute door het groene hart van Drenthe (37 km), Wandelroute Schoonloo (5 km), Wandeling Elp – Veenpluisroute (7 km), Westerbork/Zwiggelte route (15 km), Drenthepad (verschillende afstanden), Pieterpad (verschillende afstanden)

Kunst en cultuur

Drenthe, kunst en cultuur een prima combinatie.

Drents Museum
Het Drents Museum laat u in verschillende tentoonstellingen prachtige objecten en mooie geschiedenis zien. Momenteel is er in het Drents Museum een grote verzameling mummies bij elkaar gebracht.  Ontmoet Hongaarse cryptemummies, een Peruaanse Nasca-indiaan, een brulaap uit Argentinië of een gemummificeerde kat uit het oude Egypte. Ontdek alles over deze mummies en mummificatietechnieken. Natuurlijk zijn ook onze eigen Drentse veenlijken, zoals het meisje van Yde en het paar van Weerdinge, te bewonderen.
Gevangenismuseum Veenhuizen
In Gevangenismuseum Veenhuizen komt u alles te weten over gevangenissen en alles wat er omheen speelt. De gevangenissen van vroeger en nu gevangen in beeld en geluid. Ook leuk voor kinderen.
Hunebedcentrum
Het Hunebedcentrum in Borger toont u hoe het leven er duizenden jaren geleden uitzag.
Apple museum
Apple museum, ontdek in Orvelte hoe de computer de wereld heeft veranderd. Enthousiaste vrijwilligers leiden u rond en vertellen alles over de mac vanaf 1978.
Ottenshoes
Om een goede indruk te krijgen van de historie van Orvelte is een bezoek aan het Ottenshoes beslist aan te raden. In het Ottenshoes nemen de gidsen u graag mee voor een rondleiding door de monumentale boerderij, ziet u de film het Orvelte Dagboek en zijn er geregeld oude ambachten te bezichtigen.  Dit jaar is er besloten om veel nieuws aan de agenda toe te voegen zo is er elke maand wel iets leuks te zien en te doen in het Ottenshoes.

Eten en drinken

Lekker eten in Drenthe, in de omgeving van Orvelter Hof zijn talloze eetgelegenheid. Voor een korte en smaakvolle lunch, een uitgebreide high tea of een drie-gangen diner. Wilt u echt weten wat het beste bij u past? Daarover informeren wij u graag als u bij ons te gast bent. Ook dat is onze service. Een kleine en willekeurig greep uit de vele mogelijkheden.

Bekijk Meer

Pin It on Pinterest