Orvelter Hof
IMG_4640 (1)
Orvelter Hof in de winter

Drenthe, kunst en cultuur

Een prima combinatie

    • Het Drents Museum laat u in verschillende tentoonstellingen prachtige objecten en mooie geschiedenis zien. Momenteel is er in het Drents Museum een grote verzameling mummies bij elkaar gebracht.  Ontmoet Hongaarse cryptemummies, een Peruaanse Nasca-indiaan, een brulaap uit Argentinië of een gemummificeerde kat uit het oude Egypte. Ontdek alles over deze mummies en mummificatietechnieken. Natuurlijk zijn ook onze eigen Drentse veenlijken, zoals het meisje van Yde en het paar van Weerdinge, te bewonderen.
    • In Gevangenismuseum Veenhuizen komt u alles te weten over gevangenissen en alles wat er omheen speelt. De gevangenissen van vroeger en nu gevangen in beeld en geluid. Ook leuk voor kinderen.
    • Het Hunebedcentrum in Borger toont u hoe het leven er duizenden jaren geleden uitzag.
    • Apple museum, ontdek in Orvelte hoe de computer de wereld heeft veranderd. Enthousiaste vrijwilligers leiden u rond en vertellen alles over de mac vanaf 1978.
    • Om een goede indruk te krijgen van de historie van Orvelte is een bezoek aan het Ottenshoes beslist aan te raden. In het Ottenshoes nemen de gidsen u graag mee voor een rondleiding door de monumentale boerderij, ziet u de film het Orvelte Dagboek en zijn er geregeld oude ambachten te bezichtigen.  Dit jaar is er besloten om veel nieuws aan de agenda toe te voegen zo is er elke maand wel iets leuks te zien en te doen in het Ottenshoes.